keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luukku 9 - Veronika Monsterheart

Toinen elämäni

Olipa kerran tyttö nimeltä Fanni. Hän on juuri aloittanut seitsemännen luokan ja asuu perheensä kanssa Suomessa, Karkkilassa. Fannin perheeseen kuuluu isä Matti, äiti Olga sekä vuoden vanhempi isosisko Vilma. Lemmikkinä toimii Fannin ikioma hevonen, Sissi.

Fannia kiusataan koulussa hevosharrastuksensa vuoksi. Kukaan muu koko koulussa ei ole millään tavalla kiinnostuneita hevosista, suurin osa ei edes omista mitään lemmikkiä. Hänen entinen paras ystävänsä alakoulussa muutti toiseen maahan, joten Fannilla ei ole enää yhtään kaveria. Edes isosisko Vilma ei auta asiaa, pikemminkin pahentaa. Hän on nimittäin itsekin osallistunut Fannin kiusaamiseen. Onneksi Sissi saa aina Fannin paremmalle mielelle.

On 22. päivä joulukuuta. Fanni odottaa innolla joulua. Hän toivoo lahjaksi uusia suitsia, uutta penaalia, uusinta hevoskirjaa ja omaa tietokonetta. Vanhempien mielestä toive on järjetön, mutta Fanni ei anna sen masentaa. Hän on päättänyt, että jos ei saa sitä lahjaksi, hän ostaa sen itse.

Jouluaattoaamu on kiireinen. Kylään on tulossa Vilman ja Fannin mummi, vaari, eno ja kaksi tätiä. Kuusikin on vielä laittamatta. Onneksi Matti löytää kuusen vintin nurkasta ja Fanni saa koristella sen. Vilma auttaa Olga-äitiä keittiössä jouluaterian kanssa. Juuri, kun Olga ottaa joulukinkun pois uunista, vieraat ovat ovella.

Ensin kaikki söivät yhdessä ja sitten vasta oli lahjojen vuoro. Fanni sai jakaa kaikkien lahjat. Vilma sai kymmenen pakettia, Matti neljä, Olga kuusi ja Fanni yksitoista. Fanni sai kaikkea tarpeellista ja myös sen oman tietokoneen.

Heti illalla, kun kaikki ovat käyneet nukkumaan, ja vieraat ovat lähteneet, Fanni avaa koneensa. Näyttöön lennähtää mainos. Fanni yrittää painaa ruksia, mutta kone jumittaa. Sitten hän huomaa mainoksessa olevan kuvan. Siinä on tyttö ja hevonen ja kuvan päällä luki "Star Stable". Pian, kun kone taas toimi, Fanni kirjoitti Googleen "Star Stable". Hän päätyi jonkun pelin sivulle. Hän päätti lukea aiheesta lisää, ja hänen teki hirveästi mieli ladata peli.

Fanni lähti hiipimään kohti vanhempiensa huonetta, koska halusi luvan ladata pelin. Ennen kuin hän avasi oven, hän tajusi, että kone on hänen omansa, eli hän saa päättää. Fanni siis latasi pelin ja pääsi pian jo pelaamaan sitä. Pelin tarkoituksena oli luoda hahmo, jonka nimen sai valita itse monista vaihtoehdoista. Hänen hahmon nimekseen valikoitui Tanja Macbrooke. Hevosen nimeksi tuli Stormsister, jota hän alkoi kutsua Sissiksi. Fanni innostui pelistä kovasti ja pelasi sitä yömyöhään asti. Pian hänelle kuitenkin selvisi, ettei peliä voi pelata kovin kauaa ilmaiseksi.

Seuraavana aamuna hän selitti isälleen koko jutun. Isä oli iloinen, että uusi kone tuotti iloa, joten suostui ostamaan tytölle Lifetimen, kun tililläkin oli hiema ylimääräistä. Samana päivänä Fanni löysi mielenkiintoisen hahmon Moorlandista. Hän pyysi tätä kaveriksi, ja pian kaksikko alkoi jutella paljon keskenään. Pian kävi ilmi, että he kävivät samaa koulua ja he olivat samalla luokalla. Tytöt kertoivat toisilleen keitä olivat. Tyttö, jonka kanssa Fanni oli jutellut, paljastui pahimmaksi kiusaajakseen, vaikka itse pelasi hevospeliä. Milja pyysi anteeksi ja heistä tuli pelin kautta hyviä ystäviä.

Fanni oli erittäin iloinen. Hänellä oli nyt oma hevonen, hyvä kaveri ja lifetime Star Stablessa. Milja kiinnostui myös ratsastuksesta ja oikeista hevosista, joten Fanni lupasi, että tämä saa käydä hoitamassa ja ratsastamassa Sissiä.

Star Stable voi muuttaa elämiä, kuten tämä tarina todisti.

Kiitos, kun luit.
 

2 kommenttia: