tiistai 12. huhtikuuta 2016

Huhtikuun muotikisan tulokset arvosteluineen

Huhtikuun muotikisan teemana oli rento koulupukeutuminen ja kaikki noudattivat teemaa tosi tarkasti. Huhtikuun muotikisan pidin siis minä, Sabrina Nightrock ja tästä postauksesta löydät kuvat asuista arvosteluineen ja arvosanoineen, sekä tulokset.

Tulokset
1. Bella Darkyard
2. Anne Skyvalley
3. Emma Friendcake
4. Jamie Ponypie
5. Rachel Moonwood
6. Priscilla Bluetree
7. Veronika Monsterheart
8. Vanessa Searock


1. Bella Darkyard
Bellan asu on ihanan rento, mutta kuitenkin asiatyylinen. Ei kai kouluun voi täysissä ryysyissäkään mennä, vaikka kuinka huvittaisi? Tämä asu on simppeli, mutta kuitenkin hieno, juuri sopiva niille laiskoille kevätaamuille, jolloin ei jaksa panostaa koulupukeutumiseen.
Tässä asussa on käytetty myös värejä, mutta säästeliäästi. Sininen on aika nappivalinta, sillä se sopii niin usean eri värin kanssa yhteen ja sillä on helppo luoda tylsäänkin asuun kivoja yksityskohtia. Se ei ole liian silmiinpistävä, mutta antaa kuitenkin silmälle ns. tarttumapintaa ja sitä kautta asua on helpompi lähteä tarkistelemaan.
Hevosvalinta on hyvä - kimollehan nyt sopii melkein kaikki värit. Kimo hevonen on kuin puhdas paperi, jolle on helppo lähteä piirtämään millä värillä tahansa, kaikki värit sopivat siihen. Täydellinen asu, joka ansaitsee ehdottomasti täydellisen arvosanan eli 10
 
 
2. Anne Skyvalley
Annen asu on ihanan arkinen. Kukapa meistä ei omistaisi mustia farkkuja ja vaaleaa neuletta? Ainakin itselläni ne ovat juuri ne vaatekappaleet, jotka nakkaan päälleni, kun en jaksa panostaa pukeutumiseen. Tässäkään asukokonaisuudessa värit eivät ole ristiriidassa ja samat värit ovat tarpeeksi kaukana toisistaan (eli ei esim. musta paita ja musta housut), joka tekee asusta todella selkeän. Myös hevosen varusteet ovat hyvin tavalliset, mutta sopivat kyllä oikein mainiosti kantajalleen. Vaaleanruskea väri pomppaa hyvin esille tummasta hevosesta, olematta kuitenkaan liikaa silmiin pistävä. Valkoinen huopa ja rusetit sopivat kivasti yhteen ratsastajan paidan kanssa ja tekevät mielestäni asusta varsinaisen kokonaisuuden. Asua tarkistelemalla huomaa, että se on todellakin yksi kokonaisuus, eikä hevosen ja ratsastajan asu erikseen. Tämä asukokonaisuus saa arvosanakseen 10-
 
 
3. Emma Friendcake
Tämä asu on kyllä aika mielenkiintoinen. Voisi kuvitella, että heti alkuun alkaisin narisemaan punaisen ja valkoisen kontrastierosta, mutta en aio niin tehdä tällä kertaa. Toki kontrastiero syvän punaisen ja valkoisen välillä on hieman silmiinpistävä, mutta tämän asun kohdalla se kontrastiero on juuri se juttu.
Myös tämä asu sopii kisan teemaan hyvin. Erityisen paljon pidin siitä, että satula oli jätetty pois. Sen ansiosta asu on paljon rennomman näköinen. Lisäksi rusetit ja pintelit luovat nyt asuun ns. kehyksen.
Myös Emma oli valinnut ratsukseen kimon, kuten Bellakin, joka on lähes poikkeuksetta hyvä valinta.
Arvosanaksi annan 9+
 
 
4. Jamie Ponypie
Jamien asussa ei ole liikaa väreillä koreiltu, mutta joskus myös se on hyvä valinta. Onkohan asussa kuitenkin jo hieman liikaa valkoista? Ainakin kyseinen väri sopii mainiosti hevoseen ja eteenkin sen harjan ja hännän kanssa yhteen.
Harmaa tuo hyvin kontrastia asuun, eikä missään kohtaa ole käytetty kahta valkoista vaatekappaletta vierekkäin, lukuun ottamatta pipoa ja paitaa + siihen vielä lisäksi valkoisia hiuksia, jotka kyllä nyt jonkin verran laskevat arvosanaa. Esimerkiksi harmaa pipo olisi voinut sopia paremmin, kun asussa on jo muutenkin harmaata.
Teemaan asu sopii hyvin. Se on rento ja juuri sellainen, millaisia tämän kertaisessa muotikisassa toivoinkin näkevän. Arvosanaksi annan 9-
 
 
5. Rachel Moonwood
Kuten jo aiemmin sanoin, sininen, ja eteenkin tummansininen on melkein aina hyvä valinta. Jos se tosin jää asussa ainoaksi oikeaksi väriksi, on vaara, että asusta tulee silloin liian tylsä.
Rachelin hevosvalinta on kyllä kieltämättä erikoinen ja tuollaiselle hevoselle voi olla joskus hankala keksiä mitään hyvää päällepantavaa. Tummansininen näyttää kuitenkin ihan superhyvältä juuri tällä hevosella, ja koska hevosessa itsessään on jo paljon yksityiskohtia, ei asunkaan tarvitse olla liian silmiinpistävä.
Värit ovat hyvin aseteltu, ei samoja värejä liian vierekkäin. Paita ja housut olisivat ehkä saaneet olla kuviottomat, nyt kokonaisuuteen tulee jo jonkin verran liikaa yksityiskohtia. Mielestäni asussa olisi saanut käyttää myös jonkin verran vaaleanpunasta, koska hiuksetkin ovat vaaleanpunaiset. Toki tämä on täysin mielipideasia, mielestäni ainakin näyttää hyvältä, jos asusta löytyy myös samaa sävyä, kuin hiukset ovat. Tosin tämä koskee lähinnä vain näitä ns. shokkivärihiuksia. 
Myös tämä asu sopi kisan teemaan. Arvosanaksi annan 8½
 
 
6. Priscilla Bluetree
Priscillan asussakin on käytetty värinä sinistä, joka on aina hyvä valinta ja näyttää kivalta myös tällä hevosella. Asu on rento ja hevosvalintakin kiva - pörröinen issikka ei vaan voi näyttää muulta kuin rennolta ;) Eteenkin satulahuovasta tuli suuri plussa. Se on kaiken keskellä ja näyttää erityisen kivalta juuri tässä asussa. Lisäksi siinä olevia sävyjä on käytetty myös muualla asussa.
Kuitenkin asu jäi ehkä hieman laimeaksi, kun sävyjen kontrastierot eivät ole tarpeeksi suuret. Mielestäni syvän mustat suitset ja satula olisivat olleet parempi valinta, kuin hieman haaleampi, tummaan harmaaseen taittuva musta. Se olisi tuonut tälle asulle juuri sen kontrasti, mitä tämä olisi vielä mielestäni tarvinnut. Arvosanaksi annan 8
 
 
7. Veronika Monsterheart
Myös tämä asu noudattaa kisan teemaa hyvin. Asussa korostusvärinä on selkeästi punainen ja sitä on käytetty sopivasti ympäri kokonaisuutta. Kuitenkin punainen ei mielestäni näytä kovin imartelevalta hieman punarautiaaseen taittavalla hevosella ja se on se suurin syy, miksi tämä asu ei sijoittunut niin kovin hyvin.
Tässä asussa oli kuitenkin myös hyvin mustaa tuomassa kontrastia, joten asu ei jäänyt liian laimeaksikaan. Arvosanaksi annan 7½
 
 
8. Vanessa Searock
Vanessankin asu sopii teemaa ja hattu tekee tästä asusta ehkä hieman hauskan, joka ei ollenkaan ole paha asia. Vaaleansininen näyttää hyvältä tämän värisellä hevosella.
Kuitenkin asussa on liikaa vaaleansinistä ja myöskin liikaa yksityiskohtia, joka tekee kokonaisuudesta aavistuksen sekavan. Esimerkiksi housujen värin vaihtaminen valkoiseksi olisi mielestäni näyttänyt paljon paremmalta jo sopinut myös itse asuun mainiosti. Arvosanaksi annan 7


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti