maanantai 11. tammikuuta 2016

Marraskuun ja tammikuun muotikisan tulokset

Ota hyvä asento, missä sitten ikinä luetkaan tätä postausta, tämä tulee nimittäin olemaan todella pitkä. Arvostelen siis sekä marraskuun, että tammikuun muotikisan asut yhdessä postauksessa, eli yhteensä 20 asukokonaisuutta.

Aloitetaan marraskuun asuista. Marraskuun muotikisan aihe oli vapaa ja kisa käytiin ilman hevosta. Tajusin vasta itse tapahtuman yhteydessä, että vapaa aihe ei ollut kovin hyvä idea. Totta kai jokainen osaa koota hienon asukokonaisuuden niistä vaatekappaleista ja väreistä, joista erityisesti pitää. Asujen paremmuusjärjestykseen laittaminen oli kerrassaan mahdottomuus, joten päätin kirjoittaa asuista pelkät arvostelut. Siispä seuraavat asukokonaisuudet EIVÄT OLE paremmuusjärjestyksessä.

Evelina Mclake
Evelinan asun keskeisin väri on selvästikin tummanlila, jota korostetaan valkoisin ja mustin yksityiskohdin. Asu on klassinen ja sopii kantajalleen. Erityisesti pidän laseista ja kukkahatusta, jotka taitavat olla Evelinan tavaramerkki. Mielestäni hanskat olisivat vielä voineet olla valkoiset, jotta ne olisivat sopinee paremmin kenkien kanssa. Nyt kengät jäävät nyt hieman "yksinään", kun ovat niin kirkkaan valkoiset.
 

Vanessa Searock
Vanessan asussa oli aika hauskoja väriyhdistelmiä. Vaikka kaikki vaatekappaleet ovat erisävyisiä, ne sopivat silti jotenkin maagisella tavalla yhteen. Syynä lienee paidan väri. Pastellisävyt yleensä sopivat käytettäväksi kaikkien muiden värejen kanssa. Myös tässä asussa kengät ovat aika silmiinpistävät ja mielestäni valkoista oltaisiin tarvittu myös muualle (esim. hanskoihin)
 
 

Vanessa Moonlake
Vanessan asussa värit ovat tasapainossa ja kontrastierot värejen välillä on sopivat. Mustien housujen kanssa tämä asu olisi voinut olla hyvinkin tylsä ja yksityiskohdaton. Raidalliset housut tekevät kokonaisuudesta mielenkiintoisen, ja koska itse asu on neutraali, eivätkä raitapöksyt tee asusta liian överiä. Myöskin mustat lasit ovat kiva yksityiskohta ja sopivat mainiosti mustan paidan ja hansikkaiden kanssa yhteen.Priscilla Bluetree
Priscillan asuun olisin kaivannut ehkä enemmän väriä. Asussa on käytetty aika paljon samaa väriä, mutta vain eri sävyissä, joten asu jää aika yksitoikkoiseksi. Pidän kuitenkin itse tosi paljon tuosta topista ja tummahkonpunaisensävyisestä koristeesta siinä. Ehkä tuota samaa sävyä olisi voinut käyttää myös housuissa, niin että asu olisi saanut hieman väriä.
Mustat hanskat ja saappaat luovat asulle kivan "kehyksen", mutta itse "tauluun" olisi kaivattu enemmän värejä.Tanja Kittenforest
Tanjan asussa on paljon ruskean sävyjä, joista ainakin itse pidän. Värin eri sävyjä on aina helppo yhdistellä ja lopputulos on väistämättä kiva, kunhan samaa väriä ei vain käytetä liikaa. Tässä asussa niin ei olla tehty. Paita sopii asuun hyvin ja näyttää kivalta ja housuissa on sopivasti yksityiskohtia. Siniset saappaat näyttävät hyvältä ruskean kanssa, mutta eivät mielestäni sovi itse asuun. Esimerkiksi punaiset tai valkoiset kengät olisivat olleet mielestäni parempi vaihtoehto.
 

Vanessa Graynest
Vanessan asussa on paljon hentoja värejä, jotka toisaalta tekevät asusta hieman liian vaalean, ainakin omaan makuuni. Toisaalta vaatekappaleissa on paljon yksityiskohtia, joista erityisesti pidän. Kengät, hanskat ja hame sopivat yhteen ja paita näyttää hyvältä valkoisen kanssa, mutta silinteri ei ehkä sovi kokonaisuuteen. Se on toisaalta aika haaleansävyinen, joten siihen ei tule kiinnitettyä niin paljoa huomiota. Ja jos rehellisiä ollaan, en itsekään olisi keksinyt mitään muuta silinteriä, joka sopisi tuon asun kanssa paremmin käytettäväksi. Täysin valkoinen silinteri olisi tehnyt asusta jo aivan liian vaalean, joten mielestäni tuo silinteri oli paras vaihtoehto.
 

Angelica Wintercamp
Angelican asusta minulla ei taida olla mitään negatiivistä sanottavaa. Värit ovat ehkä hieman tylsät, mutta toisaalta musta ja valkoinen ovat ajattomat värit ja ovat aina hyvännäköisiä. Lisäksi molempia värejä on käytetty yhtä paljon, joka ainakin minun mielestä näyttää hyvältä.
 

Wilma Candledawn
Wilman asu on myös aika tumma. Olisin kaivannut asuun enemmän yksityiskohtia, esimerkiksi valkoiset hanskat olisivat olleet kiva lisä, ja sopineet hyvin yhteen saappaiden ja pipon kanssa. Pidin kuitenkin laseista - mielestäni ne ovat hauska lisä tähän asukokonaisuuteen. Tummansinisen ja mustan yhdistelmä on aika varma, sillä ne sopivat melkein aina yhteen. Vaarana on toki se, että asusta voi tulla hieman liian tumma 
 
 
 
Sitten siirrytään tämän kuun, eli tammikuun muotikisan tuloksiin. Tammikuun muotikisan aiheena oli söpöys.
 
 1. Nadia Flowerfall
Tammikuun muotikisassa ensimmäiseksi tuli Nadia Flowerfall vaaleansinivalkoruskealla asullaan. Mielestäni tämä asukokonaisuus oli tosi söpö ja pilkullinen poni kruunasi kaiken. Ruskea sopii tuolle ponille hyvin ja näyttää kivalta. Vaaleansinistä on käytetty vähän, mutta tarpeeksi. Tämä on juuri sellainen asu, mitä halusinkin tämän kertaisessa kisassa nähdä. Kokonaisuus voi olla söpö ilman vaaleanpunaista väriäkin.
Arvosanaksi annan 10
 
 
 2. Diana Whalesmith
Dianan asu oli hieman ns. tavallisesta poikkeava. Tällä kertaa riskin ottaminen kannatti, pidän erikoisista asuista, sillä ne jäävät hyvin mieleen, kuten tämäkin. Pinkki näyttää yllättävän hyvältä vihreän kanssa. Valkoinen heppakin oli aika nappi valinta, kaikki kirkkaat värit näyttävät hyvältä sen päällä ja pääsevät oikeuksiinsa.
Molempia värejä on käytetty tarpeeksi ja juuri oikeissa kohdissa, jonka takia asu on tasapainoisen ja suhteellisen selkeän näköinen. Itse olisin vaihtanut hanskat vielä pinkeiksi ja jättänyt rusetin pois (tai vaihtanut vihreäksi). Vihreät hanskat uppoutuvat vihreään mekkoon ja pinkki rusetti jää hieman taka-alalle pinkkejen suitsien takia.
Arvosanaksi annan 9+
 
 
3. Kelia Highdotter
Kelian asu oli yksinkertainen söpöllä tavalla. Vaikka poni onkin valkoinen, näyttää mintunvihreä silti hyvältä sen päällä. Pidän nimenomaan siitä, että satulahuopa, pintelit ja ratsastajan yläosa ovat saman sävyisiä, se tekee kokonaisuudesta siistin ja sen ympärille on helppo luoda mitä tahansa. Hanskat ja kengät olisivat mielestäni voineet olla samanvärisiä, esimerkiksi vaaleanruskea olisi voinut näyttää hyvältä. Silloin kontrastiero ei olisi liian suuri, eli asu olisi säilyttänyt "hennon" fiiliksen.
Ponin varusteet ovat hyvät, satulalaukku on ehkä huonon värinen, sillä se uppoaa hieman ponin väriin. Koristekukka ja rusetti näyttävät hyvältä ja sopivat mainiosti satulan kanssa yhteen.
Arvosanaksi annan 9 
 

 4. Wilma Candledawn
Wilman asussa väreinä on käytetty vaaleanpunaista, valkoista ja mustaa. Vaaleanpunainen sopii tälle hevoselle todella hyvin, eikä valkoinenkaan pahemmalta näytä. Myös tässä asussa ratsastajan paita, satulahuopa ja pintelit ovat samaa sävyä, josta erityisesti pidän. Silmiini kuitenkin pisti mustat housut ja mustat saappaat, jotka eivät mielestäni ainakaan näin hennon asun kanssa sovi yhteen. Kengät olisi voinut korvata vaaleanpunaisin kengin ja laittaa sen sijaan hevoselle mustat pintelit. Arvosanaksi annan 9-
 

5. Priscilla Bluetree
Wau, punainen sopii hyvin tälle hevoselle ja näyttää tosi söpöltä! Hevosen varusteet ovat hyvännäköiset ja sopivat hyvin yhteen. Ratsastajan vaatetuksessa pistää silmiin paita, joka ei ole täysin samaa sävyä hevosen varusteissa olevan punaisen värin kanssa. Se valitettavasti laski arvosanaa jonkin verran. Lisäksi harmaat housut uppoavat lähes saman sävyiseen satulaan, joten housujen ruutukuviointi ei pääse oikeuksiinsa. Muuten housut näyttävät kyllä kivoilta itse asukokonaisuudessa ja sopivat yhteen pipon kanssa. Kengät ovat ehkä hieman huono väriset, mutta koska ne ovat niin pienet, ei niihin tule kiinnitettyä niin paljoa huomiota.
Arvosanaksi annan 8½
 

 6. Anne Skyvalley
Annen asussa pidän eniten tuosta paidasta ja piposta. Mielestäni ne tekevät tästä asusta söpön. Paita sopii hyvin yhteen satulahuovan kanssa, joka taas sopii yhteen rusettejen ja pineleiden kanssa. En erityisemmin pidä satulasta, sillä se uppoaa liikaa hevosen väriin. Muuta negatiivistä sanottavaa minulla ei tästä asusta ole. Peruskiva-asu, uppoaa vaan niin kovin helposti massaan, jonka takia tämä ei jäänyt mieleeni. Arvosanaksi annan 8+
 
 
 7. Emma Friendcake
Emman asu on hyvin samantyylinen kuin Wilmankin. Ratsastajan asussa tosin on käytetty vaaleanpunaisen sijaan pinkkiä ja vähemmän mustaa. Myös tälle hevoselle sopii vaaleanpunaiset varusteet. Ratsastajan varusteet sopivat myöskin yhteen saumattomasti hevosten varuteiden kanssa. Vaikka asu onkin söpö, ei se jäänyt mieleeni, ehkä juurikin sen tavallisuuden takia. Söpö asuhan tämäkin on, mutta asusta on jäänyt mielestäni puuttumaan omaperäisyys, jota tässä kisassa eniten haen takaa. Arvosanaksi annan 8
 
 
 8. Jamie Ponypie
Jamien asu oli aika hauska, mutta housut ja satula ovat saman sävyisiä, josta en oikein koskaan ole pitänyt. Sen takia asu tippui 8. sijalle. Muuten asussa ei pahemmin ole valittamista. Suitset sopivat satulan kanssa ja erityisesti pidän vaaleansinisestä paidasta ja siihen sopivasta satulahuovasta. Karvalakki oli hauska valinta tähän kokonaisuuteen, tosin se ei oikein sovi minkään muun vaatekappaleen kanssa yhteen. Kiva, yksinkertainen kokonaisuus
Arvosanaksi annan 7½
 
 
9. Vanessa Searock
Vanessan asun väriyhdistelmistä minulle tuli mieleen barbi, joka ei ole ollenkaan paha asia, kun kisan aiheena oli söpöys. Arvosanaa tosin laski se, kun varusteet eivät olleet saman sävyisiä, jonka takia lopputulos on aavistuksen sekaisen näköinen. Jos ponilta ottaisi vaikka pintelit pois ja suitset vaihtaisi saman sävyisiksi kuin satula on, lopputulos olisi paljon huolitellumman näköinen ja sitä kautta myös arvosana korkeampi.
Arvosanaksi anna  7


 10. Tanja Kittenforest
Tanjan asussa on hieman sama ongelma kuin Vanessan asussa, eli se on aavistuksen sekaisen näköinen. Nalle tosin on supersöpö ja sopii hyvin yhteen satulahuovan kanssa! Arvosanaksi annan saman kuin Vanessallakin, eli 7
 

 11. Bella Darkyard
Bellan asussa on juuri se asia, mitä kammoksun todella paljon ihan missä asussa tahansa. Housut, satula ja saappaat ovat mustat, joka luo keskelle asua "musta-aukko" -efektin ja mielestäni pilaa koko asun, eteenkin nyt, kun muut vaatekappaleet ovat niin vaaleita, joten kontrastiero niiden välillä on valtava. Muuten tässä asussa olisi ollut todella paljon potentiaalia sijoittua hyvin. Arvosanaksi annan 6½
 


12. Vera Appleland
Veran asu on myöskin hieman liian sekava ja siinä on liikaa kaikkia. Kaikki vaatekappaleet ovat hieman erisävyisiä ja eriparia toistensa kanssa. Jos asusta olisi jätetty vaikkapa pintelit ja rusetit pois, ja vaihdettu suitset mustiin, asu olisi sijoittunut heti paljon paremmin.
Arvosanaksi annan 6 

2 kommenttia:

  1. Moi, mietin että kuinka nopeasti clubilaisten clubiarvot nousevat? Siis esim novicesta memberiksi? Liityin clubiin jo viimevuoden lopulla ja olen yhä novice? :o Eihän se clubiarvo siis paljoa merkkaan mutta aattelin silti kysyä, että kuinka nopeasti se oma "taso" nousee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En koe "arvojen" nostelua kovin tärkeänä, jonka takia unohdan aina nostella niitä :D Täytyypä käydä korjaamassa asia vielä tämän päivän aikana :)

      Poista